2012. szeptember 20., csütörtök

Diós zsákocska (recept)

Egy nagyon finom őszi diós sütit osztok meg veletek. :)Akár a teadélutánra, akár nasinak, akár ünnepi sütinek megteszi.:)
Hozzávalók: 35 dkg liszt, 25 dkg vaj, 4 tojás sárgája, 1 mokkáskanál só, 1 csomag sütőpor.
A töltelékhez: 15 dkg porcukor, 15 dkg darált dió, 4 tojás fehérje.
A tetejére: olaj, 5dkg vaníliás pocukor.
Elkészítése:A  lisztet, sót sütőport összekeverjük, a puha vajat belemorzsoljuk.A tojássárgáját ezután fokozatosan hozzáadjuk.Összegyúrjuk, majd kis golyókat formálunk belőle. Fél napra lefedve a hűtőbe tesszük.A töltelékhez a tojásfehérjékből habot verünk, belekeverjük a pocukrot és a darált diót. Az elkészített golyócskákat téglalap alakúra kinyújtjuk. Közepére kb. 1evőkanál habos tölteléket tezsünk, és  a tészta két végét egyszerűen felhajtjuk, majd az oldallapokat is egymásra. A hajtogatott fele kerül alulra a sütőlapon. Tetejét megkenjük olajjal, és előmelegített sütőben , 190 C fokon aranysárgára sütjük. Még melegen a tetejét vaníliás porcukorral gazdagon megszórjuk. Egyszerű kellemes ízű sütemény.
Jó sütögetést.;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése