2012. október 31., szerda

Sajtal töltött fasírt


Fokozat: könnyű

  • előkészület:
  • sütés:
  •  
    Hozzávalók 4 főre:
    • 400 g apróra darált hús (esetemben sertés)
    • 1 tojás
    • 1 szikkadt zsemle
    • 2 dl tej
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 tk pirospaprika
    • bors
    • 12 db 1cm× 1cm-es kockákra vágott sajt
    • zsemlemorzsa
    • olaj (olíva)

    Elkészítés:
    1. A zsemlét kisebb kockákra vágjuk, majd a tejbe áztatjuk. A fokhagymát áttörjük.
    2. A húst összekeverjük a felvert tojással, a pirospaprikával, sóval, borssal, fokhagymával, a kifacsart zsemlével. Jól eldolgozzuk, és adunk 3 ek tejet abból a tejből, amibe a zsemlét áztattuk. Kb 12 darab fasírt lesz belőle, úgy osszuk el a masszát.
    3. Mindegyik közepébe belenyomunk egy sajtkockát, majd tejes vagy olajos kézzel gombóccá formázzuk. A zsemlemorzsában meghempergetjük, és kissé ellapítjuk őket.
    4. Olajjal kikent nagyobb tepsibe tesszük, a tetejére olajat kenünk.
    5. Előmelegített sütőben 180 fokon mindkét oldalát szép barnára sütjük

     

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése