Fokozat: könnyű
Hozzávalók 4 főre:
- 400 g apróra darált hús (esetemben sertés)
- 1 tojás
- 1 szikkadt zsemle
- 2 dl tej
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- só
- bors
- 12 db 1cm× 1cm-es kockákra vágott sajt
- zsemlemorzsa
- olaj (olíva)
Elkészítés:
- A zsemlét kisebb kockákra vágjuk, majd a tejbe áztatjuk. A fokhagymát áttörjük.
- A húst összekeverjük a felvert tojással, a pirospaprikával, sóval, borssal, fokhagymával, a kifacsart zsemlével. Jól eldolgozzuk, és adunk 3 ek tejet abból a tejből, amibe a zsemlét áztattuk. Kb 12 darab fasírt lesz belőle, úgy osszuk el a masszát.
- Mindegyik közepébe belenyomunk egy sajtkockát, majd tejes vagy olajos kézzel gombóccá formázzuk. A zsemlemorzsában meghempergetjük, és kissé ellapítjuk őket.
- Olajjal kikent nagyobb tepsibe tesszük, a tetejére olajat kenünk.
- Előmelegített sütőben 180 fokon mindkét oldalát szép barnára sütjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése